【L&H设计分享】颠覆传统的海岸住宅,澳大利亚TIDAL ARC住宅

2019年03月21日 酒窖展示 126 views

203月

莫宁顿半岛弗林德斯的Tidal Arc住宅,颠覆了澳大利亚海岸住宅的典型类型。住宅没有走许多海滨住宅所设计的明亮路线,而是参考了周围海滨环境的元素。这个重要的住宅项目由三家公司完成——Woods Bagot建筑事务所、Hecker Guthrie室内设计事务所与Simone Haag家具和造型事务所。

Tidal Arc House in Flinders, Mornington Peninsula flips the stereotypical typology of an Australian coastal home on its head. Rather than go the light and bright route observed by so many beachside homes, the residence references the surrounding dark, ominous cliffs and stoic elements that comprise the coast. The significant residential project was completed between three firms – architecture by Woods Bagot, interiors by Hecker Guthrie, and furniture and styling by Simone Haag.

884平方米的场地由两个相互堆叠的弯曲体量组成,包括深色纹理木材、石头、纺织品和金属。深色材料给人一种庇护和隐私的感觉。

The 884sqm site comprises two curved volumes stacked atop one another, encompassing a palette of dark and textural timbers, stones, textiles, and refined metals. The predominance of darker materiality lends a sense of refuge and privacy.

一楼是为接待客人而建造的,有三间相邻的客房,每间客房都有配套的浴室,客厅外还有一个内置的酒吧。在楼上,厨房由隐藏的后厨房和雕塑般的前岛组成。地下一层包括一间酒窖和一间植物房。

The ground floor is built to host a crowd, with three adjacent guest bedrooms each with en suite bathrooms, and a built-in bar off the lounge room. Upstairs, the kitchen is comprised of a concealed back-kitchen and a sculptural front island around which engagement and conversation is encouraged. A subterranean basement level contains a wine room and plant room.

深珊瑚羊毛地毯等纺织品、大理石盆地、木材石材配件和家具增加了家的温暖和坚实感。浴室里的天然黄铜和扇形瓷砖折射外部自然光,使空间更加明亮。Tidal Arc住宅采用的单一的石灰岩化石材料,其独特的浮雕图案与珊瑚地质有关。

Textiles and furniture such as deep coral wool rugs, marble basins, and timber and stone accessories add warmth and solidity to the home. Natural brass accents and scalloped ceramic tiles in the bathrooms refract external natural light. Tidal Arc House is clad in a single intense fossilized limestone, its unique, embossed clamshell pattern pertaining to the coral geology.

房屋的应用高度控制遵循悬崖的轮廓,这是一种从北向南弯曲的有机形式,为后庭院花园创造了一个保护性凹面空间。覆盖着锌材质的屋顶从东向西倾斜,在下午提供阴凉,在早上迎接阳光。

The applied height controls of the house follow the contours of the cliff, an organic form bending from north to south to create a protective concave space for the rear courtyard garden. The zinc-clad rood tilts from east to west, providing shade in the afternoon and welcoming sunlight in the morning.

标签:

发表评论

发表评论:

PHONE